Leave Your Message

International Menstruation Day: Nā kāwele hoʻomaʻemaʻe, ka "kōkua pili" no nā wahine i ka wā menstruation

2024-05-28

ʻO Mei 28 i kēlā me kēia makahiki ka International Menstruation Day e hoʻokipa ai i ka honua. I kēia lā, kālele mākou i ke olakino menstrual wahine a kākoʻo i ka mahalo a me ka hoʻomaopopo ʻana i nā pono a me nā ʻike o nā wahine i kēia wā kūikawā. Ke kamaʻilio e pili ana i ka menstruation, pono mākou e haʻi i nā napkin maʻemaʻe - ʻo kēia "kōkua pili" e hele pū me nā wahine i kēlā me kēia manawa menstrual.

 

Ua lilo nā kāwele hoʻomaʻemaʻe i mea koʻikoʻi o ke ola no nā wahine. I ka wā o ka manstruation, hāʻawi nā kāwele hoʻomaʻemaʻe i nā wahine i kahi maʻemaʻe a ʻoluʻolu hoʻi, e komo pono i ke koko menstrual, pale i ka leakage ʻaoʻao, a hoʻomaikaʻi nui i ka hōʻoluʻolu o nā wahine i ka wā menstruation. ʻAʻole hiki i ka hoʻohana pono ʻana i nā kāwele hoʻomaʻemaʻe ke hōʻemi wale i ka pilikia a me ka hilahila o nā wahine i ka wā o ka menstruation, akā hiki ke hoʻemi pono i ka hopena o ka maʻi i hoʻokumu ʻia e ke koena o ke koko menstrual.

 

Akā naʻe, ʻo ka mea kaumaha, ʻoiai he mea koʻikoʻi nā kāwele maʻemaʻe i ke ola o nā wahine o kēia wā, aia nō ka nui o nā wahine i loaʻa ʻole a hoʻohana paha i nā kāwele hoʻomaʻemaʻe kiʻekiʻe ma muli o nā kumu kālā, moʻomeheu a pilikanaka paha. ʻAʻole pili kēia i ko lākou maikaʻi o ke ola o kēlā me kēia lā, akā hoʻoweliweli pū kekahi i ko lākou olakino.

 

Ma kēia lā kūikawā, International Menstrual Day, makemake mākou e hoʻoikaika i ke koʻikoʻi o nā kāwele hoʻomaʻemaʻe i ke olakino o ka wahine a me ke kākoʻo pū ʻana i nā hana like ʻole mai nā ʻāpana āpau o ke kaiāulu e hōʻoia i ka loaʻa ʻana o kēlā me kēia wahine i nā napkin maʻemaʻe palekana a hilinaʻi. ʻAʻole kēia e mahalo wale i nā pono physiological kumu o nā wahine, akā mālama pū kekahi i ke olakino a me ka hanohano o nā wahine.

 

I ka manawa like, pono mākou e hoʻomaopopo he mea nui like ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka ʻike o nā wahine i ka hoʻohana pono ʻana i nā napkin maʻemaʻe. ʻO ka hoʻohana pono ʻana i nā kāwele hoʻomaʻemaʻe, hoʻololi mau iā lākou, a me ka mālama ʻana i kou mau wahi pilikino i ka maʻemaʻe, he mau maʻamau olakino ia e nānā pono ai kēlā me kēia wahine i kona wā menstrual.

 

Ma ka International Menstrual Day, e hooikaika hou kakou i ka pono o na napkin ma'ema'e i ka manawa o na wahine, a e kahea aku i ka ahahui holookoa e malama pono i ke ola o na wahine, e uhai i na kapu, e malama i ke ola kino o na wahine, a e haawi aku ia lakou i ka malama a me ke kokua. . ʻO kā mākou kuleana maʻamau a me ka ʻimi ʻana e hiki i kēlā me kēia wahine ke ola i kahi ola ʻoluʻolu a olakino i ka wā o ka menstruation.

 

Aia kekahi mau kuhihewa maʻamau e pili ana i ka menstruation:

 

1. ʻO ke koko menstrual he ʻeleʻele ke kala a i ʻole he mau koko koko e hōʻike ana i nā maʻi gynecological.

 

He kuhihewa kēia. ʻO ke koko menstrual kekahi ʻāpana o ke koko. Ke pani ʻia ke koko a ʻaʻole hoʻokahe ʻia i ka manawa, e like me ka noho lōʻihi, e hōʻiliʻili ke koko a loli ke kala. Hoʻokumu ʻia nā ʻōpala koko ma hope o ʻelima mau minuke o ka hōʻiliʻili ʻana. He mea maʻamau ka ʻike ʻana o ke koko i ka wā o ka haʻi ʻana. Inā like ka nui o ke koko koko a ʻoi aku paha ma mua o ke kālā hoʻokahi-yuan, pono ʻoe e hele i ka haukapila no ka nānā hou ʻana.

 

2. E nalowale ka dysmenorrhea ma hope o ka male ʻana a i ʻole ka hānau ʻana.

 

ʻAʻole pololei kēia manaʻo. ʻOiai hiki i kekahi mau wahine ke ʻike i ka liʻiliʻi o ka menstrual cramps ma hope o ka male ʻana a i ʻole ka hānau ʻana, ʻaʻole kēia ka hihia no kēlā me kēia. ʻO ka hoʻomaikaʻi ʻana o ka dysmenorrhea pili paha i ke kino pilikino, hoʻololi i nā ʻano ola a i ʻole nā ​​loli i nā pae hormone, akā ʻaʻole ia he kānāwai āpau.

 

3. Pono ʻoe e hoʻomaha a ʻaʻole hoʻoikaika kino i kou wā menstrual.

 

He kuhi hewa nō hoʻi kēia. ʻOiai ʻaʻole kūpono ka hoʻoikaika kino i ka wā o ka menstruation, ʻoi aku ka ikaika e hoʻonui ai i ke kaomi ʻana o ka ʻōpū, hiki iā ʻoe ke koho i nā haʻuki haʻahaʻa, ka hele wāwae a me nā hoʻomaʻamaʻa mālie ʻē aʻe, hiki ke hoʻoikaika i ke kahe koko, kōkua i ka hoʻomaha ʻana o nā ʻiʻo, a hiki ke hoʻokahe ʻia ke koko.

 

4. He mea ʻino ia inā pōkole loa ka manawa menstrual a ʻaʻole i maʻamau ka pōʻai.

 

ʻAʻole pololei loa kēia ʻōlelo. He mea maʻamau ka lōʻihi o ka menstruation no 3 a 7 mau lā. ʻOiai ka lōʻihi o ke kaʻina menstrual no nā lā ʻelua, ʻaʻohe pono e hopohopo nui. I ka manawa like, ʻoiai ʻo ka pōʻaiapili menstrual maikaʻi e pono i kēlā me kēia 28 mau lā, ʻaʻole i manaʻo ʻia ka pōʻaiapuni ʻole he mea maʻamau, ʻoiai ke kūpaʻa a maʻamau ka pōʻai.

 

5. Hiki i nā meaʻono a me ke kokoleka ke hoʻomaikaʻi i ka manstrual cramps

 

He kuhi hewa keia. ʻOiai ʻo ka ʻono a me ke kokoleka ka nui o ke kō, ʻaʻole lākou e hoʻomaikaʻi i ka menstrual cramps. ʻO ka mea ʻē aʻe, hiki i ka nui o ke kō ke keʻakeʻa i ka hiki o kou kino ke komo i nā minerala a me nā huaora e hiki ke kōkua i ka hoʻomaha ʻana i ka maʻi menstrual cramps.

 

6. Mai holoi i kou lauoho i ka wā menstrual

 

He kuhihewa maʻamau nō hoʻi kēia. Hiki iā ʻoe ke holoi i kou lauoho i kou wā menstrual, ʻoiai ʻoe e puhi i ka lauoho ma hope koke o ka holoi ʻana i pale aku ai i ke anu.

 

TIANJIN JIEYA NA WAHINE HANA HOOMAEMAE CO., LTD

2024.05.28